#kijkjeindekeuken

Zo! De zomervakantie zit er weer op..... Al is zo'n eerste zomervakantie als ZZP'er ook wel even wennen. Ik moest echt op mijn handen zitten om niet alle dagen te vullen met nieuwe plannen maken en allerlei nieuwe dingen bedenken. Ik heb echt geprobeerd om zoveel mogelijk uit te rusten en bij te komen na zo'n eerste jaar ondernemen en veeeeel te veel uren werken, maar ik kon het toch niet laten om af en toe mijzelf even op te sluiten in ons kantoortje en bezig te gaan met nieuwe plannen smeden. 

 

Zo wil ik mij komend jaar samen met creatieve ondernemers meer richten op PR & Branding voor scholen. Op een laagdrempelige manier werken aan dat wat je uitstraalt als school en naar buiten brengt. Zowel visuele weergaven van dat waar je als school voor staat, het vormgeven van een mooie huisstijl of schoolgids, schoolplan, video en ook social media ondersteuning. 

 

Ik vind het gaaf om dit in het onderwijs net zo strak en gelikt te krijgen als in commerciële sectoren. Het is in mijn ogen momenteel misschien wel nog belangrijker om te werken aan het imago van het onderwijs en naar buiten te treden. 


Ook voor na de vakantie staan er al veel verschillende workshops visual thinking gepland. Een aantal workshops van 2 middagen en zelfs een Masterclass die ik samen met Ashley en Andy aan het ontwerpen ben voor Medilex. Het visualiseren is HOT! en het is zo leuk om elke keer weer te merken wat het met mensen en met teams doet! 

Zo heb ik de afgelopen tijd zelfs een opfriscursus op een school gedaan die al bezig is met visual thinking en heb ik een workshop gegeven op een school in Ede, waarin we direct het schoolplan en het jaarplan zijn gaan visualiseren met het team. 

 

Samen bereik je meer dan alleen

Daarnaast nieuwe samenwerkingen voor komend jaar. Met Andy en Ashley werk ik al een tijdje samen. Ashley is nu ook ZZP'er geworden <https://ashleytekent.nl/>. We gaan dus samen nog meer klussen samen oppakken. Met Marjolein teken ik regelmatig samen in opdracht om posters te ontwerpen of visuals uit te tekenen voor organisaties. 

 

Met Femmie samen ga ik de Creatie Studio nog verder uitwerken. De plek voor creatieve brainstorms en teamcoaching, teamuitjes en teambuilding. Binnenkort trekken wij ons samen even terug om de plannen meer vorm te geven. Daarover houden we jullie natuurlijk graag op de hoogte via linkedin en instagram (@tomonderwijs) 

 

Ook heb ik een toffe digitale tekenaar en animator gevonden waarmee ik samen visualisatie-opdrachten ga oppakken vanuit digitaal tekenen. Dus strakke design tekeningen over de visie, missie, een vergadering, een focusposter voor het komende jaar, etc. kan ik nu ook aanbieden vanuit Tom Onderwijs.

 

Oja.... en ik ben deze zomer stiekem ook druk geweest met het ontwerpen van een brochure/folder over Tom Onderwijs. Ik heb hierin geprobeerd alles te beschrijven dat ik doe vanuit Tom Onderwijs. Ik doe veel verschillende dingen, omdat ik ook heel erg veel dingen leuk vind om te doen. In plaats van mij te beperken tot 1 ding (wat mij soms wordt aangeraden) heb ik gewoon besloten alles te doen wat ik leuk vind en creatieve en enthousiaste mensen om mij heen te verzamelen die mij hierin kunnen ondersteunen. De folder is bijna klaar, dan deel ik hem via de maillijst, social media en op mijn website. 

 

Naast visualiseren en ontwerpen ga ik ook komend schooljaar heel graag weer onderwijsinhoudelijk aan de slag op scholen die mij hierbij kunnen gebruiken. Weet je nog een leuke klus voor mij? Laat het me weten :-) 

 

Dus ook dit schooljaar blijf ik naast mijn werk als IB'er lekker ZZP'en om zoveel mogelijk creativiteit, innovatie en visuals in het onderwijs te krijgen! Te gek allemaal. Fijn schooljaar allemaal :-) 

 

Groetjes,