Waarom PR & Branding voor scholen ook belangrijk is

In jouw omgeving zijn er vast tal van scholen te vinden. Hoe zorg je er nou voor dat jouw school opvalt? Dat ouders juist voor jouw school kiezen? Als school ben je een sterk merk! Je wilt uitdragen waar je voor staat, zodat ouders ook bewust voor jouw school kiezen. En hoe leuk is het als jouw boodschap er dan ook nog eens gelikt uitziet ;-)

 

PR & Branding wordt al jaren toegepast in scholen, maar het is daarnaast ook nog erg in opkomst. Tuurlijk zijn er al allemaal campagnes om je school op de kaart te zetten. Er is een website, soms zelfs posters en banners. Met al deze documenten en producten kun je heel goed uitstralen wat voor school je bent. Daarom is het ook zo belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Een aantal punten waar je bij het opzetten van je BRAND aan kunt denken:

 • Waarden - Wat maakt dat jouw school bij de ouders en kinderen past?
 • Voordelen - Wat zijn de voordelen van jouw school ten opzichte van andere scholen?
 • Merkbelofte - Wat is je belofte? Je slogan als school?
 • Verschil - Wat is het verschil met andere scholen in de omgeving?
 • Bewijs - Welk bewijs is er dat het op jouw school zo leuk is of dat de kwaliteit zo hoog is?
 • Merkpersoonlijkheid - Wat is de persoonlijkheid van jouw school? Wat voel je als je binnenkomt? Wat straal je uit?

Een greep uit punten die je met elkaar kunt bekijken bij het opzetten van je school als sterk MERK. Hieronder liggen altijd de visie en de missie van je school. Vaak merken we dat de visie en missie voor leerkrachten fijn werken, maar voor ouders nog best vaag blijven. 

 

Als je dit helder hebt kan de PR starten. Je maakt een plan hoe je jouw MERK sterk naar buiten kunt brengen. Dit kan op heel veel manieren. Je kunt kiezen of het gewoon allemaal doen:

 • Social media - facebook, Instagram, Youtube, etc.
 • Video - een toffe film van jullie school en hoe het er aan toegaat op een dag.
 • Huisstijl - een mooi logo, de schoolgids in een hippe stijl, posters, banners
 • Events - een leuk evenement als school organiseren voor nieuwe ouders als bijvoorbeeld een open dineravond i.p.v. een open dag of een optreden op je school om nieuwe ouders in aanraking te brengen met je school
 • Website - een overzichtelijke website waar direct duidelijk is wie je bent als school 

Het is belangrijk dat je een duidelijk plan hebt hoe je communicatie en je content een duidelijke lijn heeft en uitdraagt wat je wil overbrengen. En hier helpen wij je natuurlijk heel graag mee ;-) We helpen mee in het proces of voeren het voor je uit. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0