Begeleiding van kinderen en groepen

 

Alle kinderen succesvol en gelukkig op school ( en thuis ). Hierbij is het soms essentieel om kinderen te begeleiden in hun zelfstandigheid, sociaal emotionele ontwikkeling of andere belemmeringen die dit in de weg staan. Ik begeleid kinderen op verschillende manieren. 

Daarnaast begeleid ik ook groepen op de basisschool. Te denken aan groepen met problematiek op het gebied van groepsvorming, pesten of gedrag.  

Begeleiding op school

Voor het coachen en begeleiden van kinderen gebruik ik heel veel verschillende werkvormen. Zowel gesprekswerkvormen als spelwerkvormen. Op deze wijze kies ik een aanbod dat bij het kind en zijn belemmeringen past. 

 

Ik start altijd met een intake met ouders, school, kind om te kijken welke belemmeringen er zijn om zo tot een gezamenlijk plan te komen om hier aan te werken.

 

Ik begeleid ook kinderen met autisme of ADHD met hun persoonlijke doelen en help school en ouders in de begeleiding van het kind. 

 

Begeleiding van kinderen is maatwerk, dus het is altijd anders, geen begeleiding is hetzelfde. Ik vertel hier in een kennismaking graag meer over.

 

 Rots en water training

Rots & Water, een psychofysieke training voor jongens en meisjes voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs, jeugdhulpverlening, jeugddetentie en GGZ. Rots & Water is een evidence based Nederlands programma, ontwikkeld door Freerk Ykema, dat momenteel wereldwijd wordt ingezet in de begeleiding van jongeren. Het programma kan worden beschouwd als een weerbaarheids -programma en anti-pestprogramma, maar dan één dat zich onderscheidt van andere programma's door zijn meervoudige doelstelling en het bredere pedagogische perspectief waarbinnen de training van weerbaarheid samen gaat met de ontwikkeling van positieve sociale vaardigheden.

 

De training bestaat uit 6 tot 10 bijeenkomsten van 60 minuten en een trainingsmiddag samen met ouders. 

 

Voor schoolklassen maak ik meestel een training op maat waarbij ik ook lessen positieve psychologie en coaching toepas in het werken met de kinderen.  Traject Ringaanpak

Ook bied ik een traject aan met de Ringaanpak. Een aanpak om groepsdynamiek en veiligheid binnen de groep te versterken. Dit is een traject dat altijd start met een intakegesprek met de leerkracht en eventueel IB en directie, 4 dagdelen begeleiding en een afsluitend gesprek of een ouderavond. Het aantal dagdelen begeleiding en gesprekken kunnen variëren dus ook de kosten voor het traject verschillen. 
Dit traject biedt ik aan in opdracht van 'School en Gedrag'. Barry Redeker is de bedenker van de Ringaanpak en schrijver van het gelijknamige boek. In samenwerking met Barry bied ik de ringaanpak aan. 

Of gewoon zin in een leuk project met de kinderen bij jullie op school? Ik help graag meedenken of organiseren. Neem contact met mij op.